Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Peter en Rieny Faber - WaarBenJij.nu Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Peter en Rieny Faber - WaarBenJij.nu

Door: Rieny

Blijf op de hoogte en volg Peter en Rieny

29 Maart 2016 | Australië, Brisbane

Brisbane

Helemaal vergeten, maar op goede vrijdag, op weg naar Toowoomba, hadden we alcoholcontrole. Peter moest blazen. Uiteraard konden we zo doorrijden.

Paaszondag vertrekken we richting Brisbane. Dat is niet zover rijden. We maken dan ook gebruik van het aanbod om later uit te checken. Het regent, niet hard maar het regent wel.

In Brisbane aangekomen weet onze gps het even niet meer. Logisch, wij hadden thuis niet het exacte adres ingevoerd......Loganstreet is een hele lange straat en we moesten wel 10 km verderop zijn. Maar goed, Eastwood apartments hebben we gevonden. Een fijn ruim apartement, niet heel ver van de stad. We rijden naar downtown Brisbane om te lunchen. Ze zijn hier wel opgefokt in het verkeer. Als we ergens willen parkeren, wordt er luid getoeterd. Eerst denken we omdat we daar niet mogen parkeren, maar later wordt het ons duidelijk dat ze geen zin hebben om te wachten. Verderop vinden we een plekje. In een restaurant ga ik vragen hoe het zit met de tow awayzone. Een heel erg gaye receptionist vertelt mij dat het ok is voor nu maar morgen om half 8 en dan maakt hij een dramatisch gebaar. Ik mket vreselijk lachen. Het blijkt dat we vlakbij Edwardsquare hebben geparkeerd. Townhall prominent aanwezig. Op het plein zit een pub met een typisch Engelse naam, the pig and wisthle. We kunnen lekker buiten zitten, ook al regent het. Het terras is nl. Overdekt. We wandelen door de stad en veel winkels zijn dicht, maar sommige zijn open. Voor het ontbijt de volgende dag hebben we nog wat spullen nodig. Alleen de 7/11 winkeltjes zijn open. Ik pak een halfje brood, maar zie dat er een klein schimmelplekje op het brood zit. Peter geeft het aan de kassier en die zegt dat we een andere moeten pakken. Dacht het niet. We gaan morgen wel ff boodschappen doen.

Verderop lopen we voorbij een Irish pub. Veel lawaai en mensen staan buiten te roken. Snel doorlopen dus. Even verderop zien we een paar jongens in de weer met hun vriend. Hij is op een bankje een slaap gevallen. Hij is zo dronken, dat ie van de hele wereld niets meer meekrijgt. De jongens lopen naar de pub en eentje blijft bij hem. We lopen eerst door, maar dan zeggen we tegen elkaar, dat er een dokter gebeld moet worden. Die jongen kan wel in coma liggen. We lopen terug. Zijn vriend lacht ons uit en zegt dat er niets aan de hand is. Zijn andere vrienden komen terug en lachen en maken foto's van de arme jongen. Ze verzekeren ons dat er neits aan de hand is en dat ze op hem letten, hij heeft 2 dagen gedronken en vandaar zijn toestand. Ze bedanken ons voor onze bezorgdheid. Ok dan lopen we maar door.

Die avond rijden we naar de southbankbuurt om te eten. Het is een Japans yakitori restaurant. Ze verkopen alleen maar kipspiesjes met allerlei verschillende smaken en oom groentespiesjes. Allemaal op houtskool gegrild. Duur maar wel heel lekker. We zien veel jeugd op straat, allemaal luidruchtig en sommigen overduidelijk dronken. Op weg naar het restaurant zagen we een gelegenheid met heel veel jongeren ervoor. Wij vroegen in het restaurant of daar iets bijzonders was. Nee, niets bijzonders, is gewoon een bar. Maar op zondag is de drank goedkoop en daR komt iedereen op af. We waren even stil. Alleen voor goedkope drank? Ja een grote bier voor 5 dollar. De meiden die voorbij komen zijn ook niet allemaal even smaakvol gekleed. En sommigen hebben hakken aan, terwijl ze er niet op kunnen lopen. Peter zei over 1 meisje dat hij niet zou willen dat Tabitha er zo bij loopt. Daar hoeft hij gelukkig niet bang voor te zijn!

Op de gang hebben ze een feestje......luide muziek en hard gelach. Om half 11 ben ik er naartoe gegaan en heb gezegd dat ik wil dat het stil is. Zo niet dan ga ik bellen en dan krijgen ze een boete! We hebben geleerd van de vorige keer! Het blijft even stil, maar na een kwartier begint het weer. Ik wil er weer naartoe gaan, maar Peter zegt dat 1 x waarschuwen voldoende is. Hij belt gelijk. Een kwartier later horen we dat de meiden worden aangesproken. Daarna bleef het stil en konden we heerlijk slapen.

De volgende morgen is het te laat om nog boodschappen te gaan doen. We besluiten buiten de deur te gaan ontbijten. Daarna rijden we naar Lone Pine Koala Sanctuary. Dit is de oudste koalaoopvang in Austr. Het ligt aan de rivier, is niet erg grootschalig en daarom erg leuk. We konden zelfs op de foto met een koala. Ze stinken trouwens wel heel erg. Leuk park maar wel wat prijzig.

Die avond rijden we naar Soutbank Greystreet. Wat een drukte en wat een restaurants. En weinig parkeerplekken. Ik zie een plek aan de overkant. Terwijl Peter de auto keert, stap ik uit om het plekje vrij te houden. Er komt een hele grote SUV aanrijden. Ik schud met mijn hoofd en zeg dat dit onze plek is. De man achter het stuur rijdt gewoon door en rijdt tegen mij aan met de auto. Ik kon het bijna niet geloven! Zijn vrouw stapt uit, maatje 10tonner, en gaat voor mij staan. Ze schreeuwt tegen mij get out of my way. Ik blijf rustig en vertel haar op normale toon dat Peter de auto aan het keren is, dat wij deze plek eerst hebben gezien en dat ik blijf staan. Met haar dikke buik duwt ze hard tegen mij aan. Met mijn 60 kilo ben ik duidelijk geen partij voor haar.... Ze blijft schreeuwen, get out of my way, en iedereen op het terras zit naR ons te kijken. Ik zie Peter vanuit mij. Ooghoek. Hij heeft de auto gekkerd en staat te wachten. Op dat moment denk ik, ok laat maar. Het gaat godsamme om een parkeerplek. Ik stap in de auto en geef ze nog een middelvinger.
Later bedacht ik mij dat ik tegen dat mens had moeten zeggen You don't need a parkingspot to go to a restaurant. You need a diEt. With your big ass, big belly and big tits AND your big mouth. Maar ja, dat bedenk je later pas. Gelukkig ging er 3 auto's verder een auto weg, dus een minuut later hadden wij ook een parkeerplaats. WaR een mens zich al druk over kan maken. Het Turkse restaurant is goed, maar dat mag ook wel voor die prijs.

We wandelen nog even richting rivier. Wat een mooi plaatje! Alles is verlicht, er is een hele mooie tuin aangelegd. Mensen zitten te picknicken aan tafels met lampjes. Er is zelfs een strandje gemaakt met een zwembad. Mensen zijn nog steeds aan het zwemmen.

Laatste dag vandaag. Koffers herindelen. Overbodig papier ed weggooien. Koffers wegen. Daarna lunchen en een laatste uitstapje in Australie naar Mount Coot Tha. Zoals de afgelopen dagen steeds gebeurde, rijden we nu ook weer even verkeerd. Brisbane is een ramp wat dat betreft. We komen er uiteindelijk wel, maar het blijft vervelend. Het uitzicht is prachtig!! Daarna een bezoekje aan de botanische tuin. Ook heel mooi. Gratis toegang ook nog. We gaan naar ons ap. Het zit er bijna op.
Nk