Nehalem
Door: Rieny
Blijf op de hoogte en volg Peter en Rieny
21 Juni 2013 | Verenigde Staten, Nehalem
De volgende dag hoefden we nog maar een klein stukje naar Nehalem, onderweg hadden we dus genoeg tijd voor een wandeling. Het was een route gedeeltelijk door het bos en gedeeltelijk uitzicht op de kust. Het waaide flink en onze fleeces waren geen overbodige luxe. Verderop hebben we een vuurtoren bezocht. Deze was gerestaureerd. Helaas was er behoorlijk wat schade aangericht door vandalisme. Ze bewaken het nu beter. Om Peter zn slechte hamburgerervaring geen traumatische vormen te laten aannemen, hebben we whopper bij de burgerking gehaald. Smaakt overal hetzelfde en kan je je nooit een buil aan vallen. Het huisje in Nehalem is van alle gemakken voorzien, wasmachine, droger, vaatwasser, enz. Maar geen tv of internet. Peter moest dus naar de kroeg om de wedstrijd te zien. Omdat het hier een klein dorpje is, gaan alle restaurants om 9 uur al dicht. Gelukkig zijn we niet verhongerd............
De kust van Oregon is prachtig en erg ruig. Ecola state park is erg mooi. In de getijdepoelen die ontstaan rond de rotsen op het strand zie je allerlei zeeleven zoals krabjes, kreeftjes, zeeanemonen en zeekomkommers en zelfs zeesterren.
Vanmorgen nog hardgelopen, ik denk 6 kilometer, erg zwaar hier omdat het behoorlijk heuvelachtig is. Vandaag is het weer iets warmer zo'n 22/23 graden. Morgen gaan we naar Portland.
21 Juni 2013 - 08:03
Lies:
Hoi Peter en Rieny,
Wat is dit toch gezellig. Zit ik hier in mijn piyama achter de pc met een kopje koffie. De regen klettert naar beneden en ik lees ondertussen jullie verslagjes. Very entertaining! alsof ik zelf ook heel even op vakantie ben. Dank daarvoor en maar weer een fijne voortzetting van jullie reis toegewenst. Groetjes, Lies (en Frans maar die slaapt nog).