Pakketreis ja/nee? - Reisverslag uit Struga, Macedonië van Peter en Rieny Faber - WaarBenJij.nu Pakketreis ja/nee? - Reisverslag uit Struga, Macedonië van Peter en Rieny Faber - WaarBenJij.nu

Pakketreis ja/nee?

Door: Rieny

Blijf op de hoogte en volg Peter en Rieny

20 Mei 2017 | Macedonië, Struga

Gisteren vertrokken naar Macedonie vanaf Schiphol. Toen we boekten stond de vlucht gepland voor half 3 in de middag. Na ontvangst van de tickets was dat gewijzigd in half 8 in de avond. Nou ja elk nadeel heb z'n voordeel. We konden lekker rustig aan doen. We hadden een beetje vertraging, ongeveer 20 minuten. De landing was echter keurig op tijd, half 11 in de avond. Peter stelde voor, geheel tegen onze gewoonte in, om een wijntje te bestellen in het vliegtuig. Ik zei nog dat het waarschijnlijk niet te drinken was, ondanks de 5 euris die je ervoor moet betalen. Maar P wilde het begin van de vakantie inluiden! OK, kom maar op met die wijn. En inderdaad............wat een bocht. Corendon dit kunnen jullie echt niet maken om hier 5 euro voor te vragen. We hadden snel de koffers en de Corendonhost was snel gevonden. In de rij voor onze transfer naar het hotel. Een dame naast mij vond het nodig om in een drukke menigte een sigaret op te steken. Uiteraard vond ik het toen nodig om daar iets van te zeggen. Peter vond dat niet zo leuk.

We moesten naar bus 3. Ik wist ook gelijk weer waarom we nooit een pakketreis nemen. Met heel veel mensen wachten op je transfer en daarna met heel veel mensen in de bus en daarna met heel veel mensen uitstappen en inchecken bij het hotel! Maar alles ging voortvarend en we hebben dan ook niets te klagen. Onze kamer heeft een geweldig uitzicht, merkten we deze morgen. Het ontbijt is veelzijdig en goed.

Met een taxi zijn we naar het vliegveld gereden om de huurauto op te halen. Die taxi was erg laat en hij rekende ook nog 100 dinar extra bovenop het afgesproken bedrag (geen idee waarom?). Hij had een heel verhaal erbij. Dan is het handig als je heel slecht engels spreekt. Je klanten kunnen er toch geen chocola van maken.....we hebben maar betaald, een fooi kon hij op z'n buik schrijven!

Er was niemand bij de carrentals. We waren dan ook een half uur te laat. Ook binnen in het gebouw was alles gesloten. Een vriendelijke mijnheer heeft voor ons gebeld en een kwartier later kwam Igor alles in orde maken. Als extra service mogen we de auto bij het inleveren bij het hotel laten. Dat scheelt ons een ritje naar het vliegveld en een taxirit terug naar het hotel.

• 20 Mei 2017 - 17:34

Matty:

En nu gewoon genieten van dat prachtige land, heerlijke eten en lekkere wijnen. We zijn jaloers

• 21 Mei 2017 - 12:00

Dirkje:

En nu maar lekker genieten!! :)